Motýli, světlo lampy a bílé vločky

Motýli, světlo lampy a bílé vločky

Anotace: Jen jedinkrát u nás zatím sněžilo, ale ten den byl pro mě krásný, ale stejně jako krutý osud stihl sníh, tak i ten den pro mě skončil smutkem.

A ve světle lamp, co padá rovně dolů,
Drobná křidélka motýlí,
Víří, krouží a jen tak touží,
Vylétnout nahoru,
Na hvězdnou oblohu.

Mávají křídli co to síly dají,
Výš a výš…
Jen kdyby ty drobné vločky nepadaly.

Světlo hladí zlomené motýli,
Šeptá jim hlasem medovým.
A lidé pod nimi jako by nebyli,
Nestáli pod nebem šedivým.

Jako by si byli cizí,
Vločky nevnímali.
Motýlci je obletují láskou ryzí,
Stejně jako je matky kolébali.

A tak u lampy a pod ní,
Motýlci a lidé truchlí.
Světlo je hladí,
A v jejich vlasech bíle vločky,
Navždy utkví.
Autor Catherine Noir, 10.01.2007
Přečteno 391x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

to psolední slovíčko "utkví" mi trochu pokazilo dojem ale jinak je moc krásná:)

10.01.2007 18:39:00 | Rozárenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí