Tonkovi
Anotace: tuto básničku jsem psala mému manželovi když jsem ho poznala.Stará ,ale milá věc pro mne.
Napjatá jak struna k prasknutí
ty jsi čistý jak sníh,
křehký jak křídla labutí.
Tajemný jak pandořina skříňka
čas strávený s tebou,byl pouhá chvilka.
Přesto ve mě něco zanechal.
Napjatá jak struna k prasknutí
cítím tvou vůni labuti.
Do morku kostí mi proniká
zachvátila mě panika.
Jak moucha zahalená do pavoučích sítí
chci ve tvé náruči býti.
Napjatá jak struna k prasknutí
odolej pohledu labuti.
O jasné oči pohled se zraní
kráse se těžko brání.
Rozum i když tváří se vřele,bere srdce jako nepřítele.
Proč pro tu labuť jak tam-tam buší
vždyť za tu chvilku zmátlo i duši.
Napjatá jak struna k prasknutí
podléhám kouzlu labuti.
Po tváři slza mi stéká
bojím se,že zaujme Tě jiná řeka
nebo domů se vrátíš a jak sen se mi ztratíš.
Napjatá jak struna k prasknutí
vyznám Ti lásku labuti.
Do těchto řádek ji vložím
kéž do tvého srdce jak do moře se nořím.
Bez tebe se cítím jak uvadlá růže,
jako uschlí květ,
jako bodající nože
a mě boří se svět...
Přečteno 548x
Tipy 1
Poslední tipující: poeta
Komentáře (0)