stránku tušíš

stránku tušíš

Anotace: ..

něco jako
že čas se zastavil
a řeky v korytech svých ztuhly
pro okamžik
jeden nádech
kreslím uhly

na chodník noční
tvoji tvář
a dál se bojím
který z kroků
vede správným směrem
možná s osudem se perem
kdo ví

vrbové proutky těch chvil
navždycky se zaplétají
a díky tomu
krásné sny se zdají
hvězdy dopadají
na polštář

jednu ti chytím
tu co nejvíc
snad ze všech svítí
na tvou tvář
do tlusté knihy založím jí
možná že bible nebo snář

a tam ji nechám
stránku tušíš
snad abych pro stesk
měl kam jít
a v pohybu tvém
cítím tanec
tvůj dotyk nikdy nechci smýt

jednou ti pošeptám
když mě necháš
do uší skrytých v nočních tmách
že tahle chvíle byla vzácná
jen jeden krok
co zdolá práh

od našich dveří do neznáma
klíč od nich stále hledám sám
hledej ho se mnou
voní sláma
schovaná v botách
počítám

Kolik je prstů k propletení
a kolik klavír učí hrát
jedním snad zamíchám chladné víno
na jeden rty své
dám ti rád

do rytmu potkávání
kolej plyne
za okny tma si křičí "pluj"
rád bych tě objal
šeptal na krk
můj čas teď krájím
na stůl tvůj
Autor poeta, 22.07.2012
Přečteno 419x
Tipy 7
Poslední tipující: Lenka Krásnodvorská, Larey, Květka Š., Nút
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Jak to, že má tak málo tipů. Je tam něha, kouzlo, tajemno i vzrušení.

31.08.2012 14:55:49 | Lenka Krásnodvorská

líbí

Čaruješ svými řádky
co slovo to nádech
a vydech je jen vratký
aby snad nezmizelo
slovíčkopohlazení
co vrací mě
po těžké noční
na chvíli do pohádky...

Měla bych ti posílat regulační poplatky za léčbu duše :O)dííky

23.07.2012 08:29:58 | Nút

líbí

Pro mě je nejlepším poplatkem pokud si mě někdo přečte,takže já děkuji tobě .
Kdykoli po noční se zastav :-):-)

23.07.2012 08:51:16 | poeta

líbí

Ups :-)

23.07.2012 08:43:58 | zamotán v nedospělosti

líbí

Jakou je to řečí?

23.07.2012 08:51:54 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel