Píseň slepce
Anotace: Za čísla čísla, za písmena písmena, proto se neobtěžujte s procenty, velmi rád si přičtu jakýkoliv komentář. Nemlčte.
Slyším
vítr a
listí a
trávu a
ticho a
nechci
Slyším
třepot křídel času
jak kolibříka s berlí věku
která se klepotem tak pravidelným
jak tlukot srdce ozývá
blíže a blíže a blíže a
mikročervíka
marně se snažícího
osvobozovat
pravdy a zvláště
lži
jehož nazýváš svědomím a
nechci
slyším
v nastalých úderech ticha
zoufalý a bledě modrý
pláč přírody a
plamen zapálené svíce
v němž jednou shoříme všichni
svorně a
nechci
slyším
dech světa vykašlávající
kouř tvé cigarety a
nechci
slyším
rána všech snů a
iluzí a
jiných lásek a
nechci
chci
utonout ve tvých slovech
opít se tvým smíchem
neslyšet nic než tvé dlouhé věty
bez obsahu
bez myšlenek
jen tak naze se vznášející
nemluvíš
neslyším tě
Přečteno 362x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
Komentáře (3)
Komentujících (3)