V tajemných snech,
kde sličná dívka kráčí,
v kouzelných dnech,
se někdo na ni mračí.
Vlasy rozevláté, bohaté,
našlapuje jako víla,
srdce má od něj prokleté,
ale v naději je síla.
Vítr dívku hladí po těle,
jen slunce se jí vyhýbá,
mladík se dívá nesměle,
a pro něco se ohýbá.
Svou odvahu sebral,
chce zachránit divu,
za bohyní se vydal,
následovat její hřívu.
Ona šla jak bez duše,
ale za jasným cílem,
on piřpravený kuše,
šípy s ostrým hrotem.
Již byla noc čarovná,
dívka svalila se k zemi,
teď byla chvíle správná,
chlapec pomodlil se k nebi.
V chatě jezerní byl schovaný,
ten zlý čaroděj, bezesný.
Šípem byl od něj zraněný,
mladík umí být přesný.
Dýkou do srdce končí,
už neřekne hrozlivou kletbu,
a mladý muž odkráčí,
vyplnit poslední věštbu.
Ten spanilý, padlý anděl,
srdce začíná opět bít.
Mladík k ní zachraptěl,
jestli s ní může být.
Hrudník se pomalu zdvíhá,
ale odpověď žádná,
jeho život se mu míhá,
ona je stále bezvládná.
Rtami se přiblížil k dívčiným,
se zbytkem odvahy,
políbil ji, jejím prvním, jediným,
ona procitnula záhy.
A v jeho objetí,
nalezla lásku,
bylo pryč prokletí,
a on měl svou krásku.