Jak lze milovat?
Inu všelijak.
Vášnivě!
Chtivě!
Dravě!
Chladně!
Ale i....
Nezištně.
Lítostivě.
Bezmezně.
A pak, už nevíte.
Jste to vy či ten druhý,
kdo cítí bolest?
Kdo cítí lítost nad nedostatkem času.
Kdo teskní, hledíce z oken.
Kdo si vybavuje záblesky radosti.
Tak vzdálené.
Tak blízké.
A pak nevíte,
jak?
Jak vlastně lze milovat?