Anotace: a z vesela do vesela
já jsem holka
mladý maso
štíhlá v pase jako bič
když se z jara z nory soukám
všude kvete petrklíč
plné hrsti lesních jahod
rozhazuju po kraji
ať mě najdou pěkný kluci
co své štěstí hledají
u potoka voda chladí
vlasům dodá pevný tvar
natrhám si lesních bylin
ať mám základ na odvar
co se kuchtí při úplňku
když se lišky učí výt
zlaté vlasy předmět milý
ještě vlažné do dna pít
až to kouzlo zapůsobí
postavím si malý dům
tam na skále
v úctě k moři
být co nejblíž nebesům
že nevíte koho bych si
přála chytit do sítí
toho kluka co mě ve snech
na cestu tmou posvítí
budem rána vítat křikem
s hejnem racků za letu
z oblohy ti napnu plátno
z duhy utkám paletu
maluj mě prosím