Půlka království
Spousta ticha a dvě barový stoličky,
který nehybně stojí
vedle sebe samých.
Barevné příběhy odehrávajíc se za víčky.
Cizích lidí.
A taky jejich známých,
možná...
Propálený potah a načichlá kůže
značí dané stáří
tichého baru.
Potkal různé ženy; muže,
střídajíc se v sezení
od podzimu až k jaru
a možná ještě
o něco dýl.
V kouři z levných cigaret,
tak pamatuje múzy krásných víl,
kdy už ztrácely své kouzlo.
A je samé ztrácel svět...
Tak z tajících sněhů
někdy dávno v březnu.
Tak z lidského chtíče, bláznovství,
Tě prosím:
Přestaň si hrát na princeznu
s půlkou srdce a půlkou
svého království.
Přečteno 523x
Tipy 15
Poslední tipující: Sýkorka07, její alter ego, enigman, kudlankaW, Kirsten, Robin Marnolli, MishaX, Sarah
Komentáře (3)
Komentujících (3)