Plameny na vodě
Ten pocit rovnováhy,
Pár skořepin a z nich lodě
Čas na vášeň příjde záhy
Já ke sklu tělem svírán
Krev rtů svých ochutnávaje
Oddávám se různým vírám
Vášeň moji nevyjímaje
Pýcha, mocný král
Roubíkem svého sluhu trestá
Ten by si však náznak přál,
že marná není jeho cesta