Je to jen tři dny
co mě ty modré oči učarovaly.
Prozraď mi, prozraď, nevinný
proč ty dvě studny doma nezůstaly.
Proč nyní vydávaj se za mnou
i do těch nejhlubších snů
a proč mé radosti vadnou
po dobu pouhých tří dnů?
Nevím, zda vášeň, zda city mé,
nevím, dají-li se vůbec popsati.
Jako když náhle procitne
ten, kdo nemůže dospati.
Je to jako když sníh do léta
se náhle a krutě snáší.
Má hlava šíleně se popletla
nádherou, krásou Vaší.