Anotace: Zahoď síť, ptáci chycení odlétnou, chci tě mít, tóny srdcí spojené jsou, Vezmi si můj štít, dál nebudu se krýt, všechny bitvy prohrané, chci víc pochopit.
Z matného blouznění
Chci procitnout
A ke světlu znovu jít
Je čas se nadechnout
A osud do dlaní vzít
Zahoď sít
Ptáci chycení odlétnou
Chci Tě mít
Tóny srdcí spojené jsou
Vezmi si můj štít
Dál nebudu se krýt
Všechny bitvy prohrané
Chci víc pochopit
Pocit mám
Že prostor a čas se v dáli ztrácí
A my dva nejsme jen falešní hráči
Co v lásce zranění jsou
Rozpoznám
Když se léto k zimě vrací
To spojení je tajemnou věcí
Když pryč odcházíš, tvůj půvab se neztrácí
Od ledovců do písečných dun
Dál nechci jít sám
Můj svět je teď tvůj
Žádnou tíhu nevnímám
Nic zlé už nevnímám
(napsáno při poslechu písně ,,Teď zastav čas“ 12-13.12.2012, přes půlnoc)