Mít chladný pramen
pod tvými víčky
a jen nenapádně
jako jedna z slz
co pod nimi ukrýváš
spustit se cestou
z tmavých řas
kolem nosíku
přes prohlubeň rtů
a sílit...
Pak už jako řeka
splout po krku
překonat hory
z ňader
přes žebra
získat vlnky.
Sílu veletoku
získat na bříšku
a vlévat se
do rozbouřeného oceánu
tvého klína
přinést mu vláhu.
Být řekou Tvého života...