Splaskla
bublina na talíři.
- oči v pláč a
tiché roje víří.
Jakoby slavily
konec krásy skla,
jakoby zvěděly,
že teď nastává tma.
Dočtená kniha
lícem zardělým,
snívá o lásce -
spolknuvší dým.
Oheň ji spálil -
jen popel zbyl,
ve větru tmy
jen Mácha v dál vyl...