Anotace: Touha v nás, ta láva v kráteru schovaná, přijde zas, dřív než se noc loučit začíná
Ty jsi můj lék
Dráhy těl
do kterých žár nás rychle stáhl
kdo si pomyslel?
že rozum se vzdá dnes svých vlád
Z dlaní proud
co sílu moře v sobě má
já jsem nevěděl
že peklo v srdcích rozpoutá
Nechci už
ať mě Bůh v nebi spasí
lék teď mám
láska tvá mě do hry vrací
ty jsi můj lék
Říkám rád
dvě slova, co tvoří můj svět
proč mám tu stát?
když roztává poslední led
Touha v nás
ta láva v kráteru schovaná
přijde zas
dřív než se noc loučit začíná
Nechci už
ať mě Bůh v nebi spasí
lék teď mám
láska tvá mě do hry vrací
ty jsi můj lék
(Hanuš Šparlinek, 18-19.1,2013, přes půlnoc)