Anotace: Noc, vítr, déšť, proč láska dál nechce kvést? a motýl co bloudí v záclonách jsem prý já v různých proměnách
Noc, vítr, déšť
proč láska dál nechce kvést
a motýl co bloudí v záclonách
jsem prý já v různých proměnách.
Pocit mám
že drápy šelem do těla mi tnou
všechno kolem mlčí
je těžké skončit s touhle hrou
neviditelnou
Tak chvíli stůj a tleskni do dlaní
ať slyším lásky mámení
že v gejzírech se vrací
a pryč odchází
ta noc, ten vítr a déšť
Proč dál měl bych jít
sám, podél stínu měst?
kde chlad vše odnesl
do slepých ramen řek
co pro mě tak nehybné jsou
Vím, že čistá je láska
ta se nedá s ničím splést
mlčím, ale mé bláznivé Já
až na okraj světa, chce tě vést
Tak chvíli stůj a tleskni do dlaní
ať slyším lásky mámení
že v gejzírech se vrací
a pryč odchází
ta noc, ten vítr a déšť
(Hanuš Šparlinek, 30-31.1.2013)
tahle se mi celkem líbí, druhá strofa se mi jeví trošku slabší, jinak ale fajn.
31.01.2013 07:24:45 | Robin Marnolli