Anotace: S tebou jsem, a ten půvab křídel plameňáků, špatné chvíle co zebou, dám do sejfů a pevných zámků
Nechceš spát
v tmavých komnatách
ve kterých chladný vítr
začal vát
Podél zdí
věčných nářků nechceš znovu jít
nahá je duše
nemáš co skrýt
S tebou jsem
a ten půvab křídel plameňáků
špatné chvíle co zebou
dám do sejfů a pevných zámků
Strmý sráz
v zemi prázdné a mlhavé
ve zlatých polích budu stát
pro tvé kroky vrtkavé
Někdy ztracená
bloudíš ve sněhové bouři
co nocí do rána
tě smutkem zkouší
V prach se rozpadá
ta dávná pevná mříž
že dál chráním Tě
možná uvěříš
S tebou jsem
A ten půvab křídel plameňáků
špatné chvíle co zebou
dám do sejfů a pevných zámků
(Hanuš Šparlinek, 6.2.2013, v Jánských Lázních ve Skibaru)