Svatý Valentin
Anotace: ...tak nějak po svém jsem ho pochopila, nejspíš nikdy nebudu jiná...
Potkala jsem ho kdesi v lese,
tvář halil kápí před zimou,
tiše se zeptal: "Řekni, kde jsem?"
"Procházíš Českou krajinou..."
"Jací jsou lidé v téhle zemi?"
"Jak všude jinde, zdá se mi,
moc potřebují posílení,
léky pro srdce zjizvení..."
"Pak jsem tu správně," řekl klidně,
já úsměv jsem z něj cítila
a vědomí, že slovo vlídné
najednou kouzlo udělá...
Podal mi ruku s vřelým: "Díky,
už budu muset zase dál..."
"Copak je to za divné triky?"
divím se, když dlaň otvírám...
Malé srdíčko z čokolády
v jemném papíru balené...
"Vítej, pane, konečně tady!"
zašeptám větru ozvěně...
Přečteno 753x
Tipy 16
Poslední tipující: kamínek, Jiná, Holis, enigman, Therentia, Petbab, Sima, pretorius, Jarka
Komentáře (4)
Komentujících (4)