Anotace: ...a vím...
*
*
*
Často jsem slýchával
tvůj šepot zpod koberce
nejsi přece svatý
tak nehraj si na šílence
ze všech možných seminářů
zapsal jsem si do scénářů
nebude to jen komerce
vybral jsem si roli herce
ale touhle dobou
když tu takhle tupě stojím
mlčím o nás obou
a vím
že díky tobě – lásko
už stát se tu nebojím
možná tohle místo
není tím
kde stát jsme spolu chtěli
pro život tak smělý
jsme však souřadnice zapomněli
až mi budou pršet slova
zas na lepší časy
upadneš mi do myšlenek
z autonomních výšek asi
já pak hrdinou se stanu
opravdu jen zřídka
už se chýlí k ránu
upřímnost je trpce plytká
ale touhle dobou
když tu takhle tupě stojím
mlčím o nás obou
a vím
že díky tobě – lásko
už stát se tu nebojím
možná tohle místo
není tím
kde stát jsme spolu chtěli
pro život tak smělý
jsme však souřadnice zapomněli
položím ti k nohám
zbytky pouličních terčů
uvěřím tvým vlohám
a šepotu zpod koberců
v akváriu bez rybičky
naučím tě plavat skvěle
moje žebra bez vidličky
obereš si zuby směle
...já...
utopím ti mlhu
v zahalených tmách
natrhám ti mraky
slunce spálím v prach
a až zase uslyším
tvůj šepot zpod koberce
nejsi přece svatý
tak nehraj si na šílence
...pak řeknu...
ale touhle dobou
když tu takhle tupě stojím
a mlčím o nás obou
tak vím
že díky tobě – lásko
už stát se tu nebojím
možná tohle místo
není tím
kde stát jsme spolu chtěli
pro život tak smělý
jsme však souřadnice zapomněli.
...vyhledávám...
*
*
*
Zkuste to bez rýmů, milý Marconi. Rýmy jsou fajn - jakožto prostředek k ozváštnění, ale postavit na tom celej text je minimálně staromódní.
24.02.2013 16:09:02 | DracoMalfoy
Jsem ráda staromódní, ale děkuji za komentář. Pokud by to šlo níže bez vulgarit, bylo by to ještě lepší.
24.02.2013 22:11:16 | zaba.zuzla
Ty jsi strasny trotl, malfuji :)
24.02.2013 16:43:46 | CCGREE
Což mě od takovýho debila opravdu duševně zasáhlo..
24.02.2013 16:44:46 | DracoMalfoy