FÉNIX
jak přichází štěstí?
slyší na modlitby?
či se nesmí plašit ani myšlenkami?
možná si jen stačí všimnout že je tady s námi?
a kolik podob vlastně má?
je snad průhledné až k nevidění?
kdy se vůbec stane
že se letmé cosi v opojnou propast mění?
nebo snad spíš kdosi?
a kdo si myslí že se cosi nedělá
aby se pak čertík vtělil v anděla
co pohár vína změní v kapku rosy
ten se už štěstím zbláznil docela...
kdo dal si rande s raráškem
přičemž se třás že upíše se krví
pak směšně musel vypadat
když pochopil až posléze
že zažil zas den prvý
ano den prvý
kdy se cosi zrodí
z popela v dlani žárem jiné dlaně
u Nejsvětějšího srdce Páně...
V Praze 15.5.2012