Andělská
Jiskrné oči a andělská tvář
nad hlavou nosíváš si svatozář
Kde se však vzala tvá nebeská krása
když jsi jako my, jen z kostí a masa
Jsi velkou touhou mnoha mužů i žen
jsi skutečná bolest, nedosažitelný sen
Poplétat hlavy těm ubožákům smíš,
však ani jeden z nich nesmí k tobě blíž
Kráčíš si světem s lehkostí ptačí
pod tvýma nohama roztává sníh
Nad Tebou závistí andělé pláčí
však zármutky veléčí Tvůj medový smích
Tak jako Afrodita, čarovná
okouzluješ všechny smrtelníky dál
A žádná se Tobě nerovná,
mezi kalichy jsi Svatý grál.
Komentáře (0)