Chtěl jsem tě překvapit
po práci
když večer
předával štafetu nočním tmám
a chodníky s pokorou zamrzaly.
Chtěl jsem tě překvapit
šeptat ti
do vlasů
básně klasiků i ty své -
kostrbaté výmysly, ke kterým mě nevědomky nutíš.
Ve dveřích večerky šlukuje
půl druhého metru vysoký vietnamec
poslední cigaretu
a já
na tramvajové refýži
bych tě strašně rád překvapil.
Pěkná nic neřešící basenka, řešící poemy nic vcelku neřeší :)
14.03.2013 11:17:16 | Lilien
Nepoužívej přechodníky ve špatném tvaru... (stoje)
ten závěr neřeší nic... je to do prázdna.
14.03.2013 11:06:44 | aravara
Domnívám se, že byť je motiv jednoduchý - opakující se "Chtěl jsem tě překvapit", tomuto textu to sluší. Já osobně tam vidím hezký obrazy, ale je možný, že po dvou nocích beze spánku jsem pocitově vyprahlej.
14.03.2013 11:16:00 | Hagrid
Super!!
14.03.2013 00:59:59 | Hagrid