Anotace: stokrát opakované téma, ale vždy se dá uchopit nějak jinak, než dosud
Otevři oči
nikdy nejsi sám
vždycky je na dohled
sedmikrása nebo muškát
mravenec
báseň
louka (zelená)
strom (košatý)
nebe (vysoké modré, nebo jako tuš)
les, hory, moře
nebo malířka s vlasy jako měď
a bílou pletí...
namalovala kouzelnickou hůlku
dá se očekávat zázrak