Možná že zdála ses snem půlnoční touhy,
na bříšcích prstů dotek zhmotnělé krásy
krájíš mé srdce na kří(žaly),
na jazyku sladko na okamžik pouhý,
čas ležící v nás byl světlovlasý,
svůj život již jsme poskládali.
Obrazem vřasen do života,
nabírám vodu do oken,
v dlaních hřeji sluncem,
jsi pro každou píseň první nota,
být převozníkem mezi snem,
za lásku platil bych životem.
S jitrem se vzdaluješ od mých břehů,
mávnutím křídel tažných ptáků,
opouštíš jižní kotliny srdce,
ve spadaném listí rozkřesám něhu,
žiji životem trhaných vlčích máků,
procitám v kalichu hořce.