Diomedove ostrovy
Anotace: v Beringovom prielive
Vieš, že ma strácaš?
zamilovaný do Arktídy
Tvojich pier sínusoidy
oželiem, viac máš
predností, ktoré
mohli by ma zdržať v pohodlí
pupku Európy, rozhodli
sny proti skóre
našej hry na boj
neľútostný, na šachovnici
len bielu vidím, v rovnici
rovnítko chabo
sŕdc sa dotýka
kým platí, voda súš na úver
prikryje, dva ostrovy vier
v lásku - zamyká
kľúč hodím do rias
medzi dávnej Beringie torzá
dátumovej čiary korzár
čas, rozdelí nás
môžeš si vybrať
väčší či menší Diomedov
pomyselný ostrov, kriedou
kreslím kruh, pirát
čas obíde ho
pripnem si lyže, tri kiláky
cez prieliv zvládnem, nijaký
breh z oboch brehov
nič neponúka
než strže zrázov, brál previsy
srdce nie ako kedysi
od nehy puká
Přečteno 668x
Tipy 1
Poslední tipující: Miriska
Komentáře (0)