ještě jeden pohled
jeden úsměv mi dej
Ať ještě na chvíli
na chvílí je mi hej
miláčku v maskáčích
ještě si zatančíme
pohlédnem na nebe
severku zříme
poslouchejme zpěv kapek
klepkajících na tanky
vzpomínáš na léta u strejdy?
na moje bratránky?
Jak škádlívali tě?
Jak kropili tě hadicí?
Z bratránků jsou fotky
dvě fotky pod svící
a ze strejdy
muž bez tváře
a teta má oči
vlhké a bez záře
už na nás mávají
už musíme jít
a až zvítězíme
budem v lásce žít
počkej, ještě polibek
dám ti na helmu
a pak se oba změníme
změníme na šelmu
a pak písknou
smrt roztočí osudí
a všechno zlo v nás
všechno se probudí
slibuji ti lásko
zítra si pohlédnem do očí
a svět se s námi štěstím
štěstím lásko roztočí
.
.
.
A pak pískli a hvězdy padaly
na ochrnutou zem
a dech se zastavil
zastavil se všem
odvážní byli střelci i tankisté
však než vyšlo slunce.
utíkali i gardisté
.
.
leželi tam na zjizveném úbočí
už nikdy si nepohlédli
nepohlédli do očí
ubiti polibky
z litého olova
nikoliv příměr
opravdu doslova
má to své prožití.., sila.. odhodlani, bolest.., ztraty... jen bolest zbyva..a z ni se rodi sila... znovu zacit,znovu byt..., i kdyz.., neslo by to bez valek?
http://www.youtube.com/watch?v=BmsO2c0fDJo
15.05.2013 22:31:55 | lucie.Tee
první půlka se mi líbí, druhá méně..celkem kruté no, ale vlastně to tak bylo, trpěly miliony rodin, dětí...takže se až zas tak špatně teď nemáme
10.05.2013 16:57:26 | Jiná