když jsem se vrátil
s nohama kloboučků
a klobouky hřibů
rezavě tekutý i vatově pěnivý
nastaly vánoce
uprostřed července
řízek jsem osmažil
a salát umíchal
i pro svou Madonnu
sedl a smál se
až stíny a světla
si vyměnily místa
a Klondajk citů zazářil
tisíci nugety
hřejou i chladí
měsíc nevadí
hvězdám svítí oči
a noc ráno bledne
závistí
nad množstvím darů