Noc přikryla černou dekou den
jenom auta hodí oknem na zeď
světelný pozdrav
Svíčky už odložily svoje oči
vzduch voní (nebo páchne?)
parafinem
Na stole nedopitá láhev
a sklenky
s červenou slzou
prázdný tác
Cestu k lůžku značkují naše slupky
ráno je na ně času dost
koupel až pak...
Ráno mne budí slunce dvojí
Červené paprsky (večer bude pršet)
Medové vlasy
Svým pohledem otvírám ti oči
a nasazuji spiklenecký úsměv:
Já vím, ty víš…
Svatební noc dvacátá pátá...
Nic na ní není stříbrné.
Je zelená a modrá