Šedozelený lišejník pokryl moje srdce
život se míhá kolem prudce
po oknech stéká déšť...
popraskala kůra na mých dlaních
od slibů a od hlazení
zmlkla moje ústa
jenom šepot zůstal
a kdesi v hloubce
kam stekly všechny prameny světa
hledají tě mé ruce
vodu s nadějí splétám...
v myšlenkách se tříštím o svou minulost
v chladné noci
což jsi byl jenom host?
a déšť stále padá
v rozpitých obrazech
mám tě ráda
a možná se to nikdy nedovíš
v počmáraných zdech
mlčení zas přišlo kousek blíž.