Buď mi lízátkem,
štěstíčkem na špejli,
a na dlani chvějivé,
něžňoučkým pápěřím.
Buď mi medvídkem,
z nejjemnější plyše,
a také písničkou,
jíž chtěl bych slyšet.
Buď mi snem k ránu,
z cukru kostičkou,
když sladím si kávu -
buď mojí celičkou.
Buď mi vločkou,
která mi hladí tvář,
i tulivou kočkou -
buď mojí zas a zas...