-Plamen-
Ať noc zapálí divoký plamen z našich srdcí!
Planoucí z doutnajících trosek zítřejšího hnití.
Dnes jsme ten oheň, dnes jsme ta záře!
Vzplanout jen, vzplanout a spálit to odporné žití.
Shořet, shořet na prach, přec dávno jsme mrtví!
Dnešní uhlí, zítřejší popel, síla co rozplyne se v páře.
Morový opar, zahnědlý zápachu oblak vně ulic všude kol.
Trosky tmou netečně bloudící, jiskru svou hledají.
Po kremaci touží, ohně vůně vábí, hledají žháře.
A tak tu stojím, a ocílkou křesám nad hnilobou dne.