Anotace: Období vzniku této básně už jen odhaduju, a to i v kombinaci s tou přespříští - je to trošku jako křížovka... ;-)
Sbírka: Retro ze šuplíku II.
CHCI BÝT TVOU LÁSKOU
Čím jsi tak krásná lásko má?
To snad mé oči pod tvým pohledem
se mění v zrcadla v dětských pohádkách
když říkají – lhát my nesvedem
Tím jsi tak krásná lásko má?
Čím jsi tak smutná lásko má?
To snad mé ruce když tě něžně laskají
ti vypráví jak mám tě vroucně rád
zatímco cizí zlé síly v mé duši rány svírají
Tím jsi tak smutná lásko má?
Čím jsi tak šťastná lásko má?
To snad mé sny když v noci k tobě létají
se schoulí ve tvých peřinách
bláznivě rády že smí tě líbat potají
Tím jsi tak šťastná lásko má?
Proč jsi mou láskou lásko má?
To snad náš osud utkal síť
do níž nás lapil směje se nám
Chceš mít své štěstí tak si ho chyť
Chci být tvou láskou lásko má
Moskva, 1987 (?)
http://www.youtube.com/watch?v=V6-9uyjSNNk
ten začátek mi něco hodně připomněl a když láska vydrží je to dar ..
25.07.2013 20:13:31 | xoxoxo
Souhlasím. Tato sice vydržela jen po dobu určitou, ale i tak to byl dar... ;-)
25.07.2013 22:49:06 | Amonasr