Scéna pro monodrama
Když slunce se schovalo pod stůl
pokoj jak scéna vybízí k dramatu
avšak scéna ta znamená jen půl
to jeden z nás dvou schází tu
Štít katedrály- paprsek z ulice
ruce své pobožně vzpínám k modlitbě
však žádný mnich či žádná světice
se jako ty netěší mé velké oblibě
Pak malá mříž v tmavém okně učiní
z pokoje vězení a ze mne vězně
ve kterém zhynu bídně jak jiní
za polibky tvé- polibky něžné
Přichází Tma věčná královna nocí
a zří jen mne v manželské posteli
a zří jen v duši můj samoty pocit-
ozvěna odnáší do dálek výstřely
Opona padá, diváci tleskají a ty se ukláníš
jsi tak mladá- zjistit co tajím, ty neumíš
Přečteno 341x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
Komentáře (0)