Anotace: Ze sbírky: "Andělské tváře" - Když člověk nemá čistou hlavu, neusne...
Sbírka: Andělské tváře
Půl třetí ráno
Její oči, její tvář,
dokonce i její hlas
se mi v hlavě roztahují,
jako érbeg při nárazu.
-
Chtěl bych usnout,
aspoň na týden.
Lapen v černé noci
v zajetí svých myšlenek,
vzpomínek, co nejdou vymazat,
jako ze záznamníku pár vzkazů.
-
Chtěl bych usnout,
nejméně tak na týden.
Šílím z ozvěn, z obrazů,
a nemohu je zastavit.
Rozum velí, radí i káže,
ale srdce nerozumí příkazům.
-
Chtěl bych usnout,
minimálně napořád.