Těžce se chodí potmě,
zasklený ve stopách deště
narážím na nerovníky ,
tříštím se na prach plejád,
můj včerejší stín uvízl v tobě,
nadechnout se jitrem posté,
sčítat Tvé bílé obrubníky,
klást nohu před nohu a čekat.
První pád znamená první kroky,
v temnotách podalas bílou hůl,
světlo mi natrháš z měsíců Saturnu,
poskládáš peří na ramena,
promlouváš ke mně zpěvem řeky,
jsi krajinou mou a prostřený stůl,
pohlcen ve víně vinu svou vinu,
z očí ti kvete pavučina.
Jsem svlečeným svlačcem na břečťanu,
když projdeš rosa padá krokem
a cesta není trnitou růží ,
jsi jinovatkou na mých snech
a v hrdle v nedozrálém vínu
má slova zpečetěná korkem,
explodovat proudem touží
a rozplynout se na tvých rtech
zašumět mi-lu-ji Tě
Dobrá, pěkná báseň, líbí se mi obzvlášť verš: pohlcen ve víně vinu svou vinu
Ten je opravdu povedený.
28.08.2013 12:57:03 | Miro Sparkus