Anotace: Život tvůj, ta rozečtená kniha, má víc než tisíc stran, volám stůj, když nocí zvoní hrana, tvé kroky rozpoznám
Diamanty ve smetí
Život tvůj
ta rozečtená kniha
má víc než tisíc stran
volám stůj
když nocí zvoní hrana
tvé kroky rozpoznám
Až zahlednu tě
někde v davu
ztratím chůze směr
pulz srdce dosáhne bodu varu
Bloudím tu sám
když déšť bubnuje
v zákoutí pouličních lamp
a dávno vím, že rád tě mám
Ať němé zůstanou
výkřiky chladných rán
proč nejsou taková
jak je s tebou znám?
na něžnou souhru těl
vzpomínám
Tak blízko
padám do spirál snění
a jsem motýl, za tebou letím
tak daleko
když širé moře dělí nás
sbírám perly mořských krás
Věřím na zázrak
hledám diamanty ve smetí
je čas na návrat
pro milence století
(Hanuš Šparlinek, 15-16.9.2013, věnováno Caroline)