K prvním narozeninám

K prvním narozeninám

Anotace: První báseň pro mou první lásku. Když má dnes ty narozeniny.

Sbírka: Monogie komédie

Kalendář dnes devítky obsadily
a s Múzou mě k veršům navnadily.

Některé z nich chci darovat
Tobě, dnes, příteli
cos mě kdysi naučil milovat.

Ty společné, vzácné zážitky z posedu
já zapomenout opravdu nedovedu.
Všechno to v hlavě schovávám
ráda a často na vše vzpomínám.

Nikdy, přísahám mi to ze srdce nezmizí
proto se ti teď tyhle verše nabízí
a speciálně v dnešní den
ti chtějí říci že

Přeji ti...

ať tvou tvář vždy zdobí smích
a květy života v rukou tvých
bujně ať kvetou na slunci
které na všechny tvé kroky
nehledě na to, jak rychle plynou roky.

Ať máš stále klidné spaní
a netrápí tě chmury ranní.
A kdyby přece objevil se splín
přeji ti přátele věrné jako stín
s nimiž překonáš všechny překážky
co o tobě za zády nešíří urážky.

Samozřejmě a nejvíce ze všeho
ti přeji to nejlepší z pohlaví něžného.
Slečnu kterou vzít už si nenecháš
květinu, o kterou skvěle se postaráš.
Která tě bude milovat nadevše
a to je ode mě už asi vše.

Báseň je tobě odevzdaná
-účel splněn-
a já teď konečně vyčerpaná
jdu spát, příteli,
kterého budu mít navždy v srdci.
Autor exKlarka, 19.09.2013
Přečteno 649x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí