Anotace: V dlani mám, ten krásný nový květ, sdílím s tebou motýlí svět, když teď usínáš v náručí mém, a motýli barevní dolétli až sem.
Motýlí svět
Vzdávám hold
křídlům motýlů
o kámen zlomím svůj kord
vím, že v lásce neprocitnu
Jsem parný den
upřed zimy mrazivé
pro tvůj tichý stén
pro tvé rty, tak ohnivé
Chci tě líbat
a přestávám snít
všechny pomyslné hranice
chci překročit
Létám střemhlav kolem tvého těla
jsem to já, ta zbloudilá střela
byl to motýl, co půjčil mi svá křídla
otvírám oči, teď přišla ta změna
Proměněn, nastokrát
když za obzor padalo slunce
Proměněn, nastokrát
když tam u zábradlí, ty jsi držela mé ruce
To paní láska
na struny kytar sama hrála
přišla mezi nás, ta urozená dáma
v den, v tu noc
změnila jsi můj svět
a z prachu popela dýchal nový květ
Ten krásný nový květ
a ty mi říkáš tisíc něžných vět
chci je slyšet čím dál víc
sfouknu plamen ze svící voskových
Propadám se do tebe
chci pít nektar ze rtů tvých
jsi to ty - mé malé nebe
a milování není žádný hřích
V dlani mám ten krásný nový květ
sdílím s tebou motýlí svět
když teď usínáš v náručí mém
a motýli barevní dolétli až sem
(Hanuš Šparlinek, 21.9.2013,věnováno Caroline, při poslechu písně P. Muk – Proklínám)
dal by se z toho udělat text písně, myslím:-)
21.09.2013 19:24:38 | Robin Marnolli
Díky moc za pročtení i odhalení mého úmyslu,uvažuji stejně, pár básní si skutečně představuji jako text, některé jsou i ověřený cover na zahraniční skladby, jenže získávání autorských práv není úplně jednoduchá věc.
21.09.2013 21:28:05 | Hanuš