Když křidélky máváš k nebesům,
chceš zmizet mezi světy.
Vytvořím sítě ze závěsů
a zachytím Tvé lety.
Hledám sluneční
paprsky
skryté na Tvých lících.
Zda uskuteční
chtivé sny.
Jsi vzduchem v plících.
Když dýchám
Tvé vůně.
A kýchám
jak stůně
má imaginace
chvění vrátí
do těla zase,
než se ztratí
zpátky do pohádky.
To jen pocit naděje
trvá minuty,
mizí do beznaděje,
je pominutý.
Nejsme jedna bytost
z květů a trní.
Na svou sebelítost
jsme opatrní.
Těžko léčíme se
ze zranění.
To jen žal pláč nese
po prameni
častých nepokojů
uvnitř světů
do kterých střílíme
z kulometů
rány nářků
srdce rvoucí
i přetvářku
trpce pnoucí.
Uvězněn
v sobě samým.
Úděl změn
nepřipravím.
Vše je stejné,
nic nekončí…
Zas mi vejdeš
do mých očí
temných.