Anotace: někde jsem ji už viděla...
Žebračka o lásku
každý den stojí na rohu ulice
s očima upřenýma do země
hledá drobky spadlé ze cizích stolů
s napřaženou dlaní čeká na milodar
Sem tam se v ní měďák zablýskne
a ona se pak raduje nad tím bohatstvím
neznalá hodnoty malého prošlého penízku
aby pak v levném frcu zjistila
že si za něj nic nekoupí...