Jsi jako vylisovaná pampeliška v deníčku.
Jsi jak roztrhlá stránka v knížce.
Aspoň mám na tebe vzpomínku,
možná se uvidíme příště.
V deníčku je stránka lásky,
ale roztrhlá na dvě části.
V rohu stránky krčící se srdíčko,
na deskách napsáno:“Pro mé sluníčko.“
Listuji v něm jako šílený,
hledám slova napsaný.
Slza ti tu asi ukápla,
že je tu velká kaňka.
Rozpila, tvé krásné písmo.
Poslední co mi po tobě zbylo,
odteklo z knihy rychle pryč.
Smutek vychází z mých smutných plic.