Slovo od slova
se chystá zaútočit,
naše osnova
napsaná je jen pro dvě oči!
Moje touha v tebe vlaje,
přistižena při studu,
balancuje nad okrajem
propasti osudu
a ta stát bude a vždy stojí
v půli srdce zaryta
a hloubí se bolestí mojí
avšak nikdy dosyta.
Moje touha v tebe se krátí
jak dva zlomky v rovnici
a jestli se někdy vrátí
tak nejspíš jen v ložnici.
Moje touha v tebe svírá konce,
ve kterých ti prominu,
že ty a tvá arogance
teď tvoříte mou rodinu.
A bolestí jsou chvíle v rodinném kruhu,
kde slzy se snáší moji vinou,
kde bolesti raději dělal bych sluhu,
jen abych nemusel kráčeti s jinou.
Moje touha v tebe mi velí,
v tvých stopách klouzat, sic si má modla
a trpce prožívat život včelí,
co do tvého srdce své žihadlo bodla.
Moje touha v tebe
drží již vyhaslou svíci,
co nocí vyhaslé nebe
převzala po měsíci.
Moje touha v tebe
kde ruby vítězí s líci,
těmi jenž bývaly chlebem
a teď ztrácejí se po krajíci.
Moje touha v tebe by nezahynula
věčnou smrtí pak možná jen
a je-li počet otázek nula,
nemůže být zánik odvrácen.
Moje touha v tebe světlou šanci mému srdci ukáže,
jako zamáváš-li rudou stuhou proti býku,
avšak jeho tupé rohy a zbytek kuráže
nesmažou ty stopy vykřičníku.
A tak moje touha v tebe odkryla mi
způsob budoucího žití,
to že láska počítaná vteřinami
před bolestí vytváří krytí!