Anotace: Možná, že víc věřím, na nekonečno z proudu vteřin, máš mě dál ve své moci, žár slunce pod kůži se vrací
Věřím
Když bílá svíce nocí taje
hledám rád tvé hebké dlaně
máš mě dál ve své moci
pýchu svou pak zvolna ztrácím
Chci s tebou být
když polární záře protíná náš svět
pro zvláštní důvod žít
chráním ticho, je to vzácný květ
Když krásu s nostalgií
měsíc do kaluží vlévá
pak všechno krásný
v jednom bodě splývá
Nahé jsou duše
nemají co skrýt
vidím víc, jak to vyslovit?
zbaven sladkého jedu pomíjivých krás
to láska zbořila tu těžkou hráz
Možná, že víc věřím
na tvůj úsměv z království peřin
žádná tma jej nezakryje
do očí se snadno vpije
Možná, že víc věřím
na nekonečno z proudu vteřin
máš mě dál ve své moci
žár slunce pod kůži se vrací
(Hanuš Šparlinek, 13.12.2013, věnováno Caroline)