Anotace: Nejsou důležité pouze hmotné dárky. Ty nejdůležitější nejsou vidět okem, ale srdcem.
Jsou to naše první vánoce,
a ty další přijdou hned po roce.
Co dát ti dárkem mám,
to já se stále ptám.
Dám ti já sebe?
Nebo modré z nebe?
Pozor, pozor někdo už klepe,
Ježíšek donesl něco pro tebe.
V tom zazvoní zvoneček,
rozsvítí se stromeček,
přinesl ti malý dáreček,
složený z částeček a koleček.
Jsou tu velké i malé balíčky,
ozdobené vánočními přáníčky.
Kterýpak je tvůj?
A který snad můj?
Trefil se Ježíšek do našich přání?
Slzy do očí mi to tu teď vhání.
Hlavní je přece zdraví a štěstí,
a celý nový rok bez starostí.
Lásko to co čteš,
je psané od srdíčka,
nic z toho není lež,
to ti přeje tvoje Hanička.