námestie,
posledná cigareta dohasína
osamelé vŕby nemo hľadia
svetlo z ľava prichádza
posvieti mi na doklady
kričím mu „poď už!“
nasleduje malými krokmi
a obzerá si kusy textilu
svieti veľmi pokojne,
ukazuje najbližšie dvere
vnútri sad stromov bez lístia
„je to len dočasné“, hovorí
nedotýkam sa ho,
nepozývam ho do postele
iba sa kochám ako svieti,
nenecháva za sebou žiadne tiene
námestie,
odchádzam