Anotace: Ty škaredé, ale vnitřně krásné se přehlížejí.
Škaredá či krásná,
Vize je to jasná,
Za krásnou všichni se točí
Každý na ni háže oči
Na rozpacích škaredá je
Že krása v ní už nedozraje
Avšak mýlila se časem
Změna přišla s jejím hlasem
Dokonalé tvary těla
Všem ukázat se chtěla
Zájem mnohých nevzbudila
Jednoho však probudila
Muž ve snu byl zas
Z dívky lásky jas
Spojili duše své
Srdce láskou řve
Navěky spolu rádi žili
Až smrtí se rozdělili
Láska tak silná byla
Že smrt ji nerozbila
Po odchodu v ráji se shledali
Řečeno, že tisíc let se hledali .