Anotace: SOUMRAK Den pozvolna mizí za obzorem a mě se, lásko, ještě nechce říci sbohem a...
Sbírka: JE TU S NÁMI
Den pozvolna mizí
za obzorem
a mě se, lásko,
ještě nechce říci sbohem
a dobrou noc Ti dát…
Budeme hledat
a nacházet tajemství,
jež skryta jsou před zraky dne,
a jsou pouze
noci hájemstvím,
sledovat hru stínů a tmy,
jež proniknou
do každého zákoutí,
spolu čekat,
až modravý blankyt zešedne
a propustí Večernici,
tu nevěrnici,
co každé ráno nás opouští…
Schoulíš se do mé náruče
Velký vůz pomalu vyjede na svou pouť…
A my,
jedni z mnoha jeho cestujících,
budeme s ním
nocí
tiše
plout…