Anotace: Pro moji jedinou lásku.
Dívej se má lásko, na obzoru svítá
opři se plně do mého náručí
rozklepaným hlasem má duše zpívá
do výšek neslyšných frekvencí.
Pramen vlasů ti z čela sčešu,
třímám tě jak kvítek křehký,
slova lásky do posledního dechu
a dotek úst tvých jemný.
Ač těla kůží jsou dělená
naše duše jsou v jedno
slova lásky němá i sdělená
podívej, můžem mít všechno.
Ty nohama na zemi,
já hlavou v oblacích,
snad měli jsme být zrozeni,
občas jistí, občas v rozpacích.
Nedívej se do dálky
dívej se mi do očí
ať na polích rostou bodláky
ať dál se svět točí.
Já mluvím v hádánkách
a mnoho mi nerozumí
významy schované ve schránkách
však jedno ti povím:
"Ty si má jediná,
má princezna v rubikově kostce."
Sice se mi některá spojení zdají umělá, někdy kostrbatá, ale zároveň je v básni něco něžně krásného, co si zaslouží, aby bylo objeveno a oceněno.
20.05.2014 13:03:41 | sluníčko sedmitečné