Anotace: ...aneb, báseň o vousech,která není ale ani trochu vousatá.
Sbírka: Veršotupecké počiny
Už zase mě škrábeš pod víčky,
to proto mi slzy tečou,
není to plamenem ze svíčky
proč minuty se tak vlečou.
Ač už jsi z mojich snů odešel nadobro,
stále tě občas cítím,
tvůj smích, tvou náruč, na krku dech,
v zrcadle tvůj úsměv vidím.
Nejhorší ze všeho nejsou ty ozvěny,
věcí, co dávno nejsou,
ale ten prostor kol srdce stísněný
obavy o to že naděje,
společně s plamenem
navždycky
za ticha
zhasnou.