Anotace: Věčným jarem půjdu rád, tam zlatý déšť se k zemi sklání, na harfu v ulicích lidem budu hrát, když vůně tvá, mě tak vábí.
Věčné jaro
Bolí ticho pohledů z mých zrcadel
Vždyť já za tebou, rád bych vykročit chtěl
A chci to věčné jaro, kterým půjdu dál
Věčným jarem půjdu rád, tam zlatý déšť se k zemi sklání
Na harfu v ulicích lidem budu hrát, když vůně tvá, mě tak vábí
Všechnu krásu světa, já v dlaních tehdy měl
Než radostný osud z kolejí mých tak náhle sjel
A vše spálil jak jarní květy tuhý mráz
I kdyby ta zima byla třeba stoletá
Stále věřím, že láska nemůže být zakletá
Že cit můj jednou, jako výstřel z děla, prorazí tu pevnou hráz
Možná, že pancíř na srdci teď nalepený mám
Na všech fotkách s tebou, já jako koruna stromu rozkvétám
Tak šťastný z mála, na které v prázdných ulicích vzpomínám
Věčným jarem půjdu rád, tam zlatý déšť se k zemi sklání
Na harfu v ulicích lidem budu hrát, když vůně tvá, mě tak vábí
(Hanuš Šparlinek, 22.3.20104, věnováno Caroline)