Anotace: Ztrácím hlavu, když zlátne slunce a padá déšť, v tu chvíli budeš to ty, kdo bude mě vést, vnímám souhru živlů a ten den má zvláštní jas, v kalužích rozkvetou lány květů nevšedních krás
Bláznův tanec v dešti
Ztrácím hlavu, když zlátne slunce a padá déšť
V tu chvíli budeš to ty, kdo bude mě vést
Vnímám souhru živlů a ten den má zvláštní jas
V kalužích rozkvetou lány květů nevšedních krás
Jsem prý blázen, ten v dešti tančit má
Jako jediný, svůj úděl tak dobře znám
Dej mi víc, tvůj dotek je zvláštní lék a zastav čas
Jednou je málo, chci věčný návrat, nic víc už nevnímat
Ve tváři máš vepsaný, jakou sílu láska má
Prý i sníh v dlaních tvých, po kapkách roztává
A ten žár chci v sobě mít, čím dál víc
Jako tu krůpěj rosy tenkrát na růži
Co se mi vryla navždy pod kůži, a teď tu se mnou bloudí dál
Tím městem, tou chvílí, jen ty a já bez zábran
S tebou, mizí smutek, tíseň a chladný vítr, co ve mně vál
S tebou, masku svou, tak snadno, odhodím v dál
S tebou, mi soumračné nebe plné hvězd
Dá odpověď na labyrint spletitých cest
A teď tu se mnou, v dešti tančíš dál
Tím městem, tou chvíli, jen ty a já, bez zábran
A teď tu se mnou, v dešti tančíš dál
Tím městem, tou chvíli, jen ty a já, bez zábran
(Hanuš Šparlinek, 30.4-1.5.2014, věnováno Caroline)